Redo för hösten!

Spridda skurar och spridda tankar

Det regnar utanför fönstret. Jag tog på mig en varm stickad tröja dagen till ära. Det känns kallt och höstigt och träden börjar få mindre somrigt utseende. Konstigt nog längtar jag till hösten, även om jag älskar sommaren.

  Förra året vid den här tiden var jag och maken på en resa till USA. Han har släkt där och det var min första resa utanför norden. Det var en häftig upplevelse och jag åker gärna dit igen.
Twin Lakes, Salisbury, Connecticut - www.TapesToDisk.com
Varför kom jag att tänka på det nu? Jo, förmodligen för att jag längtar till varmt och skönt klimat och spännande platser man gärna vill se igen (och mer av).
Bilen nedan är från en ö som används till läger för döva ungdomar där de får spendera sommaren. Värsta häftiga tornet finns på ön (kallas för the bat-tower), jag såg det från en båt vi åkte på som makens morbror har.
Washini
Resan var spännande från början till slut. Det första som hände när vi landade på flygplatsen var att vi kände av en jordbävning som skakade om hela flygplatsen. Lite scary. Sen var vi mitt i en rejäl storm som myndigheterna varnat för och det rekommenderades att man skulle evakuera området. Stormen blev absolut inte så hemsk som TV-nyheterna försökte få det att verka som, men skraj var man där man satt och väntade på att man skulle blåsa bort.Tänk er att man förväntar sig "Gudrun" och får en helt vanlig normal höststorm. Ungefär så. Nu ska man ju inte hoppas på hemska naturkatastrofer, missförstå mig rätt nu, men det hela blev lite av ett antiklimax. Man hade liksom stressat upp sig, förberett sig på värsta tänkbara, typ 45 ton skog ramlar ner på huset och vi blir instängda och måste använda all vår uppbunkrade mat och våra 15 liter vatten från affären i praktiska jättestora dunkar. Sen, när det påstås vara som värst kan man gå ut på en promenad och inte ens paraplyerna går sönder..
 
Ja det var verkligen ett äventyr. USA är ett coolt land där allt finns och lite till. Mer om det en annan gång.
 
Dagen idag har varit kantad av såna där halvtrista saker som att fundera ut vad a-kassan egentligen vill ha för papper, vilket resulterade i ett väldans ringande och mailande till fd arbetsplatser för att skaffa fram arbetsgivarintyg med antal arbetade dagar.
 
Jag går nämligen inte på CSN-stöd längre eftersom jag egentligen borde haft en examen vid det här laget. Den uppmärksamme läsaren tänker nu kanske "men skriver inte hon examensarbete?" Jo, det gör hon, men det är en komplettering (läs: omarbetning av hela examensarbetet) vilket inte ger mig rätt att söka CSN-stöd. Tyvärr. Så just nu är jag arbetssökande och övrig tid skriver jag examensarbete.
 
Och det är vad jag borde pyssla med nu.
 
Ha en trevlig kväll!
 
//Iz not a robot
 
 
 
 

Dagens ros!

Dagens ros:
Tack till alla er som svarade på gårdagens frågor i bloggen! Nu har jag tillräckligt med svar för att kunna utföra mitt examensarbete!
 
Kram på er!
 
//Iz not a robot
 

Slow loris, vad är det egentligen?

Den här sötnosen är en slow loris. Har ingen aning om vad de heter på svenska, men så här ser de i alla fall ut. De är typ världens sötaste varelse enligt mig! Tyvärr går det inte så bra att ha dem som husdjur då de tydligen utsöndrar något slags gift från körtlar på armbågarna som de sedan slickar i sig då de rengör pälsen och om de bits (vilket de tydligen gör eftersom de är vilda djur och därmed inte lämpar sig som husdjur) är betten giftiga och enligt vad jag snappat upp på diverse forum dras tänderna oftast ut för att de inte ska kunna bitas, innan de illegalt säljs på marknader i Asien. Dessa sötnosar gillar att markera revir var de än befinner sig, så det går tydligen inte att träna dem till att gå på låda, så vill man ha ett sött husdjur och ett hem som luktar urin hela tiden kan man skaffa en sådan. Jag önskar att de vore tamdjur som inte pinkar överallt. Då skulle jag ha så häääääär många! *visar med händerna* Kolla sötögonen liksom! Man dör ju lite grann!
 
Tack ni som svarat på undersökningen! Ni är värda mer än guld och diamanter i mina ögon just nu!
 
ZB-TCTS-Nya-starryeyes.jpg Nya - Starry Eyes<----- Jag
 
 
//Iznotarobot

Hej på er!

Ny blogg alltså. Igen. Jag brukar ha en ovana att starta nya bloggar, blogga ett tag, ta bloggpaus och sedan återkomma i ny skepnad. Testar att börja igen då så får vi se om blogglusten håller i sig.

En av anledningarna till denna plötsliga bloggnystart är också att jag behövde lite svar på frågor till ett examensarbete från förra terminen som halkat lite efter ( se frågor i föregående inlägg).

Lite info om nämnda examensarbete: Jag intresserade mig för sekretess och dataintrång efter de så frekvent förekommande artiklarna om "sjuksköterska gjorde dataintrång" hit och "läkare kollade exfruns makes journal" dit osv. Dessutom hittade jag statistik från BRÅ där antalet dataintrång ökat stadigt bara sedan förra året och anmälningarna kom främst från privatpersoner. Tyvärr har jag inte kunnat hitta någon statistik på hur många som anmält just dataintrång i vården, därför har jag fått svänga om lite i mina frågeställningar, vilket jag alltså funderar på nu.

Hoppas alla eventuella läsare känner sig mer motiverade att svara nu, och kommentera gärna i bloggen om egna erfarenheter, positiva som negativa.

Tack på förhand och ha en awesome dag!

//not a robot

Patienter! Hjälp mig att svara på 5 frågor till examensarbetet!

webvoter-omröstning
När du söker vård, litar du på att personalen håller sekretessen?

Ja
Nej
Vet ej

Se resultat

webvoter-omröstning
Har du någon gång undvikit att söka vård pga rädsla för att personal bryter sekretessen?

Ja
Nej
Vet ej

Se resultat

webvoter-omröstning
Undviker du att söka vård på inrättningar där du känner någon i personalen?

Ja
Nej
Vet ej

Se resultat

webvoter-omröstning
Känner du dig trygg när du berättar känsliga saker för vårdpersonalen?

Ja
Nej
Vet ej

Se resultat

webvoter-omröstning
Har du någon gång undanhållit information för vårdpersonal pga rädsla för sekretessbrott hos personalen?

Ja
Nej
Vet ej

Se resultat
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Emma-Caroline Kreativitet outside the box

Är en mycket kreativ tjej på snart 30 som grejar med konst, tillverkar smycken, miniatyrmöbler/miniatyrmat etc till dockskåp, skriver på en kokbok för allergiker. Är också webbdesigner och kan tillverka en hemsida om någon skulle vara intresserad. Skriver om allt som intresserar/irriterar mig och blir såklart jätteglad för kommentarer :-)

RSS 2.0