Ny blogg

Goddagens! 
Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men jag har råkat gå och bli med ny blogg. Besök mig där istället, där kommer jag att vara mer aktiv! 
 
Ha en fin dag och ses på: smiling.myshowroom.se
 
 
 
 
 
 

Jag.

 
Meh! Det här är ju jag!! Hahaha!
 
 
 

Dagens awesome soundtrack

Dagen idag ägnas åt att lyssna riktigt högt på musik maken inte gillar! Vi har till viss del väldigt olika musiksmak. Så här funkar det:
Han älskar country -  Jag kan stå ut med country.
Jag lyssnar på allt möjligt - Han står inte ut.
But don't worry, vi har vissa favoriter vi delar, men han gillar inte att ha musik i bakgrunden. Så när the husband är borta leker the wife DJ. Haha! 
 
Listan:
  1. Swedish House Mafia – Don't You Worry Child (Radio Edit) [feat. John Martin]
  2. Ellie Goulding – Dead In The Water
  3. Tyler Ward – Lego House (originally by Ed Sheeran)
  4. Mark Knopfler – Redbud Tree
  5. Mumford & Sons – The Cave
  6. Kina Grannis – Timshel (Mumford & Sons Cover)
  7. Mat Kearney – Ships In The Night
  8. Flunk – Morning Star
  9. Gotye – Giving Me A Chance
  10. Koop – Come To Me
 
Over and out!
 
//Emma-Caroline

Den som tar han har

Då har maken åkt söderut till en kompis för att köpa en bil. Å här sitter jag alldeles ensam med min ögoninflammation som enda sällskap. Jätte-inte-roligt. 
 
Åt frysta blåbär med boveteflingor och rismjölk till frukost. Självklart fick jag ett ruttet blåbär i munnen. Det är lurigt med små frysta bär. Man får alltid något exemplar som är äckligt i munnen. Orka inspektera ett i taget! 
 
Som ni kanske märker är det ynkligt här idag! 
 
Bjuder på en poesi-fisk så länge... 
Krya på mig, tack det ska jag.... Åh, nu pratar jag med mig själv också. Crap!
 
//Emma-Caroline den ynkliga
 

Klickat hem, fortsättning

Nu har paketet från H&M kommit! Har inte hunnit sätta upp gardinerna än, men kudden i samma mönster som gardinerna passar alldeles utmärkt i mysfåtöljen (fotöljen? Nä, googlade ordet, fåtölj heter det tydligen...). Me likes!
 
 
 
Nu ska jag vila en stund, förhoppningsvis är jag piggare sen. Vill inte vara sjuk längre!! 
 
//Emma-Caroline

I min bokhylla, del 2

Har sovit typ 2 timmar i natt. Anledning: Maken snarkade timmerstockar, jag hostade och jag har drabbats av ögoninflammation nu också. 4:e veckan som förkyld nu. Jag blir galen. 
 
Vad passar bättre idag än att botanisera i min bokhylla? Här kommer del 2 på I min bokhylla!
 
Pressnyheter, en sammanställning av höjdpunkter i media från år 1900 och fram till år 1960.
 
 
 
 
 
 
Här och där finns en del anteckningar från makens morfar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en liten inblick i löpsedlarna från förr. Det var inte lika många bröst-, rump-, eller nakenchocker på den tiden har jag en känsla av...
 
Ha en fin onsdag gott folk!
 
//Emma-Caroline
 
 

Halt väglag deluxe

Vilken tur att jag fotade hösten igår. För idag är det vinter.... Det har öst ner blötsnö hela dagen och jag som skulle på en introduktionskurs till mitt nya jobbs tidsbokningssystem och skulle fotas för mitt jobb-ID fick hela frisyren förstörd, sminket blev inte så snyggt som det var tänkt och bilden blev ju därefter också. Hoppas bara de känner igen mig sen när jag ska börja jobba! Haha! 
 
Maken byter till vinterdäck as we speak. Hade just lyckats förtränga förra vintern och nu börjar nästa. Crap! 
 
 Bild från nsd.se
 
Remind me, varför bor jag i norra Sverige?? 
 
Kör försiktigt!!
 
//Emma-Caroline 

Love in its different shapes

Innan jag träffade maken hade jag tre råttor. Världens sötaste. Muffin, Daisy och Karamell hette de. Hittade en gullepluttig bild på en råttmamma med ungar som fick mitt hjärta att smälta, typ helt.
 
                                                                   Kärlek!
                
 
De som inte gillar råttor får väl hålla för ögonen ;-)
 
Här är en bild på mina råttitåttor där de ligger i färgordning och sover. Miss them...
 
 
 
Ha det fint!
 
//Emma-Caroline

Godmorgon!

Godmorgon!
 
Här kommer en liten uppiggande bild så här en helt vanlig tisdagsmorgon! 
 
 
 
 
Ha en bra dag!
 
//Emma-Caroline

Listan.

För ett tag sedan köpte jag en bok till min man som heter Listan- Ditt liv i listor från Nicotext. Den fanns på Lagerhouse. Jag köpte den som en kul grej eftersom han älskar att skriva listor. Jag har lånat den lite. Här kommer en random lista snodda från boken (boken finns att köpa här):
 
1) Jobb jag har haft: Ridlägerledare, städerska, kassörska på ICA Supermarket, undersköterska inom äldreomsorg och på laboratorie, personlig assistent och läkarsekreterare.
2) Vad är det bästa med att vara i den ålder du är nu? Ja, snart 30 alltså. Det bästa är att man fortfarande känner sig ung, men ändå är mer respektingivande nu än för 10 år sedan. 
3) Mina favoritdrycker: Vatten - tokbra grej, Vitt vin, rosévin, och ananas/kokosjuice...och Kaffe! Glöm inte kaffe!
4) Drömyrken: Läkare, personlig tränare, eller ridinstruktör men det går ju inte. Läkare=för lång utbildning + för dåliga betyg= fail. Personlig tränare= Finns ju redan så många och jag vill inte lägga ut pengar på det. Ridinstruktör= Tokallergisk mot hästmaten gräs/hö.
5) Svåra saker jag klarat av: Föda barn utan krystvärkar, läst upp gymnasiekompetens med småbarn hemma och kommit fram till vilka allergier jag har utan hjälp från sjukvården samt kommit på hur/vad jag ska äta för att bli av med IBS (irritable bowel syndrome). 
 
Det får räcka. Om ni läsare vill ha en frågestund så går det finfint att fråga via kommentarer. Frågestunder verkar vara populära här i bloggvärlden, och frågar ni inte får ni ingenting veta. Eller alltså, det får ni ju ändå. Jag ordbajsar ju här dagligen.... 
 
Over and out!
 
//Emma-Caroline

Honungen är stulen och barnet är speedat - en vanlig kväll när man somnat på soffan...

Jag är verkligen jättetrött! Somnade i soffan medan Lillsötet satt och surfade runt på barnsidan på ur.se, hon såg något program som verkade lära barn engelska, så mitt sömn-jag tyckte det var förståndigt att låta henne hållas. Under tiden passade hon på att käka en massa vaniljglass och så klassikern; sno honung.
 
-Men mamma jag tog bara en liten sked, jag looooovar!!
Jag tittar efter. Som jag trodde, halva förpackningen borta. Inte konstigt att hon inte kan sova nu. Ska nog införskaffa det där låsbara skåpet maken pratade om förra gången honungen var stulen. Hmm... Det där lät väldigt mycket som en replik från Bamse Världens Starkaste Björn... 
 
 
     Note to self: Do not fall asleep while your child is awake!
 
 
  Så här ser man ut när man lär sig något. Eller vad jag nu gör... 
 
Ha en fortsatt fin kväll!
 
//Emma-Caroline
 
 

Höstpromenad

 
Maken och jag var nyttiga och hälsosamma idag. Direkt efter varsin kopp kaffe begav vi oss ut på en morgonpromenad! Här är bildbeviset!
        
 
 
        
 
 
       
 
 
       
 
 
    
 
 
       
 
 
        
 
 
       
 
 
        
 
 
        
 
 
 
Höst är en trevlig årstid. I alla fall en stund. 
 
Ha en fortsatt fin dag!!

//Emma-Caroline 
 
 
 

Dagens inspiration...

...är Dr.Sheldon Cooper från The Big Bang Theory! Har nu sett alla avsnitt och väntar spänt på nästa veckas avsnitt!
 
                      
 
 
 
 
Bazinga!!
 
 
//Emma-Caroline

Rise and shine, it's monday!!!

"Jaaaaaa gooooomorron goooomorron de härrr ärrrr Veirrrooooon i ottan!!" Kommer ni ihåg gänget i Nile City 105,6 som härjade sig igenom 1990-talet? Tihi. Jag kommer ihåg. Tänk om man fick vakna så varje morgon klockan 04.00... 
 
 
     
 
 
Idag ska vårt nya liv börja. Kaffe, morgonpromenad och frukost, lunch och middag. Ordning och reda, pengar på fredag! Ha en fin dag! Nu ska här väckas litet Lillsöt som ska till skolan efter en veckas sjukdom.
 
Tjing!
 
//Emma-Caroline

Brasa = mysigt

Utsikten från mitt skrivbord just nu: 
 
Varmt och mysigt! 
Ja vad ska man säga om kvällen? Hostan har kommit tillbaka. Tjoho. Inte välkommet nej. Jag ska ju på utbildning inför nya jobbet på tisdag. Vill inte hosta ihjäl mig då. Igår ont i halsen och idag hosta. Envisa förkylning! 
 
Vad brukar ni göra när ni är förkylda? Vitlök? Saltvatten? Ingefära? Sprit? Hjälp? 
 
Ha en fin kväll!
//Emma-Caroline

Dagens I min bokhylla, del 1

Jag tänkte ge bloggen lite mer karaktär och vara lite bildad och visa ett urval av gamla, vackra böcker som trängs i vår bokhylla i sovrummet. Till saken hör att många böcker är ärvda av makens morfar som var överläkare i Norrbotten under många år. Han blev lite över 90 år, så många böcker han hade har några år på nacken. Det räcker som bakgrundshistoria for now. 1) Jag plockade på måfå ut en bok som såg vacker ut och började fota i matsalen med en höstig utsikt. Tänkte väl att det skulle se vackert och stämningsfullt ut...
 
2) Tittade på några bilder längst bak i boken, sådana dära som man kan vika ut... Upptäckte några skumma instrument...smala och avlånga...
 
...tittade sedan på några fler bilder som porträtterade några kroppsdelar...som fick mig att inse att instrumenten mest troligt var redskap som en urolog troligen använde sig av år 1852!
 
3) Läste sedan på förstasidan i boken följande:
 
 
...För alla er som läst franska eller någon form av sjukvårdsterminologi ser ni ganska snabbt att "maladie venerienne" betyder könssjukdomar. Ja. Jag försökte alltså på ett vackert sätt porträttera en bok som handlar om de mest privata sjukdomarna som finns. Så här vackra såg de böckerna ut år 1852!
 
4) Skrattade gott åt detta och tog en bild till på detta vackra mästerverk. Hoppas även att urologerna har utvecklat mildare och vänligare metoder för diagnos och att instrumenten verkligen är smaaaala! 
 
 
Hoppas det fick någon att le lite en grå söndag som denna! Fortsättning på denna spännande resa genom min bokhylla kommer en annan dag!
 
Ha en fin söndag!
 
//Emma-Caroline
 
 

Slösöndag

Som rubriken antyder är det en slösöndag idag. Både jag och Lillsöt har sovit dåligt på grund av hosta, hosta och ont i halsen. Jag vill verkligen inte vara sjuk längre!! Det har gått tre veckor sedan jag kände mig frisk. Blä. 
 
Har inte så mycket att skriva om, för min hjärna har inte riktigt vaknat än. Återkommer när den kickat igång (försöker starta den med kaffe, men den kräver nog lite kladdkaka också...)  .  Bjuder på lite sommarbilder föreställande diverse bekantskaper från djurriket så länge... 
 
 
 
 
Ha en fin söndag och släpp söndagsångesten gott folk!
 
//Emma-Caroline

Mysfaktor

Nu på eftermiddagen har jag och Lillsöt målat nere i ateljén. Ja, jag har faktiskt en liten hörna som jag kan kalla för min ateljé! Efter en större sortering/röjning i snickarrummet gjorde maken och jag plats för en liten hörna där jag kan ha pågående tavlor stående utan att behöva plocka undan varenda liten färgtub. Det är så skönt!! Hatar nämligen att vara halvfärdig och packa ihop allt. Det brukar sluta med att det står drivor med tavlor som aldrig blir klara. Hur som helst. Jag och Lillsöt har målat. Bilder kommer någon annan dag. Hon målade lekparkens gungor med ett hjärta på samt bänken som finns i lekparken. Hon målade också dit oss i familjen på bänken. Ingen gungade. Men det fanns två moln som satt fast i gungställningen. Jättegulligt blev det! Min tavla var ett experiment med akrylfärg och plastfolie. Man kladdar ut akrylfärg på en målarduk och täcker det med plastfolie, geggar runt så att färgen blandar sig och sedan låter man det torka. När allt har torkat fyller man i mönstren som bildats av plastfolien och man får helt plötsligt snygg/cool struktur att jobba med. Mina färger blev gul/orange/rött, lite som en solnedgång. Plasten blev som ett träd med spretande grenar. Sedan bad jag Lillsöt måla en av sina jättesöta "snurrgubbar" mitt på duken. De blev jättegulliga, men passade verkligen inte in i en solnedgång med ett träd. Men hon gillade den, så hon får behålla den. Måste köpa nya penslar. Har ju varit sjuk i tre veckor nu, men har i stort sett friskförklarat mig nu eftersom jag "bara" har lite ont i halsen kvar. Hostan är äntligen bort! Yeey! Ska traska iväg en sväng på stan och införskaffa lite penslar som jag behöver. Behöver sådan här:
Det jag har just nu är något skumt naturmaterial som beter sig som att det ska gå sönder om det skulle komma nära duken. Och nudda duken gör ju en pensel när man målar. Typ hela tiden... 
 

Varför namnet?

Varför har jag ett så skumt namn på min blogg som iznotarobot.blogg.se? Det kommer sig av att jag när jag skulle signa in någonstans eller godkänna något på någon sajt fick följande uppmaning:
 
"Bevisa att du inte är en robot och knappa in koden i rutan nedan!" - Ja, ni vet de där rutorna där man lagt upp en bild av siffror och bokstäver i skumma positioner som man sedan ska skriva ner i en liten ruta. Robotar bemästrar tydligen inte den uppgiften. Jag tyckte namnet var roligt och tog det. Iz not a robot. Sedan kan man ju undra varför jag börjar meningen totalt grammatiskt inkorrekt. Jag skyller ALLT på icanhas.cheezburger.com. Kika in så förtstår ni varför... 
 
Ännu en aspekt på namnet är att det stämmer in på min kropp. Min kropp försöker hela tiden bevisa för mig och omvärlden att den vägrar vara mainstream. Våga vägra vete, mjölk, sädesslag, soja, E-nummer osv. Jag är definitivt INTE en robot. Hå hå ja ja. Mer om det en annan gång.
 
Over and out!
 
//Emma-Caroline iz not a robot

Klickat hem

 
 
Vårt sovrum har länge stått utan gardiner. Innan inga gardiner fanns fula gardiner. Tänk 1990-talet goes orange/blue/red. Usch. Verkligen inte jag som hängde upp dem heller....I rest my case. För några dagar sedan klickade jag hem följande till sovrummet från H&M Home
 
Bilderna lånade från hm.se
Det kommer passa otroligt bra med tanke på att vi har bokhyllor fullt med sådana här böcker i sovrummet och det är någon slags ockrafärg/roströd tapet, så det är jättesvårt att hitta någon snygg gardin som både jag och maken kan komma överens om. Bättre än så här blir det nog inte skulle jag tro. Båda nöjda = Win! 
Och så tyckte jag att jag skulle passa oerhört bra i ett nytt förkläde: 
 
 Ugglor. Loves them!   
 
 
Ha en fin dag!
 
//Emma-Caroline
 
 

Höstdag

Jag som älskar färg älskar att kika ut genom fönstret på våra underbara aroniabuskar som är fulla med mogna bär och sprakande höstfärgade blad. Jag vill bara äta upp dem! De borde smaka typ...persika? Eller kanske inte. Jag var tvungen att springa ut och fota det hela. Med min skitkassa mobilkamera som verkligen inte kan konsten att fånga färger. Jag.Vill.Ha.En.Kamera. Oh well, när jag blir rik (=aldrig).
 
 
Borde plocka in de där aroniabären och koka sylt på dem. Gjorde det förra året och det blev bra. De är super-dupernyttiga och innehåller antioxidanter. Det ni!
 
Ha en fin dag!
 
//Emma-Caroline

Ohygieniska älgar

Lillsöt gör uppföljaren på dagens visdomsord

 
En sko tar upp jakten på nöten. Papperspåsen har fått konkurrens... (Se föregående inlägg)

Dagens visdomsord!

 
//Emma-Caroline

Sockerstinn vs sockerfri

Hälsa är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. För någon månad sedan (eller var det två?) kände jag att kroppen skrek efter socker och kolhydrater hela tiden. Efter lite googlande kom jag fram till vad det berodde på. Sockerberoende. Eftersom jag inte drar mig för att testa saker som kan få mig att må bättre testade jag att vara utan socker ett tag. Första dagen var hemsk. Andra dagen likaså, men under tredje dagen kände jag att det började vända och jag började längta efter nyttigheter istället.
 
Under den här tiden åt jag mycket grönsaker, pumpafrön, fullkornshavre och råris och försökte minska ner på fläskkött. Jag mådde så otroligt mycket bättre. Innan jag slutade med sockret var det som att kroppen levde för att äta istället för att, som det borde vara, åt för att överleva. Det här var en rejäl tankeställare för mig, eftersom jag länge känt ett begär efter socker och stärkelserik mat. 
 
Kroppen använder ju kolhydrater till att omvandla till glukos som snabbt ger hjärnan det den behöver (eller tror att den behöver). Om man då äter mycket godis och annat smaskigt utan egentligt näringsinnehåll gör det att hjärnans belöningscentrum vänjer sig vid att få fri tillgång till mycket glukos = glad och lycklig hjärna..En stund i alla fall. Sedan dalar blodsockret och kroppen börjar skrika efter nytt socker = man börjar leta i kylen och skåpen efter nåt gott. Självklart är processen mycket mer komplicerad än så här, men i stort funkar det så. 
 
När man slutar ge kroppen onyttigheter tvingar man den att sluta med socker-rus och det känns som att "komma ner på jorden" igen. I alla fall upplever jag det så. Jag hade ett två veckors sockerstopp och det räckte för att kroppen skulle ställa om från socker-junkie till vanlig kropp. 
 
När man dessutom tränar mycket som jag gör i friskt tillstånd (förvinn dumma förkylning, försvinn) får man inte resultaten man vill om man ständigt trycker i sig skräp. Det är bättre att bygga en hälsosam kropp med bra byggstenar istället för att långsamt göra kroppen sjuk med hjälp av en av vår tids största hälsobovar - sockret.
 
 
Ha en bra dag!
 
//Emma-Caroline

vill ha vs vill inte ha

Jag vill skaffa ett djur. Eller rättare sagt rädda ett djur. Helst rädda alla djur som far illa, men riktigt så stor trädgård har vi inte så det skulle rymmas. Denna plötsliga rädda-alla-djuren-känsla är inte speciellt ovanlig. Den brukar komma så fort jag ser en annons om något stackars djur som är i desperat behov av omplacering eller liknande. Eftersom jag ofta sitter och dammsuger blocket.se efter billiga barnkläder/böcker jag behöver och liknande ser man dessa annonser flimra förbi. Jag älskar djur, men är mega-bauta-allergisk och kan på inga villkor ha ett djur inomhus, men i min fantasi ser jag mig själv ha djur i förrådet ute på gården som hur enkelt som helst skulle kunna omvandlas till hundgård...eller liknande. 
 
Fördelar med att ha djur:                                                          

*Man har något meningsfullt att mata och bry sig om                        
*Man får ge sig ut i friska luften dagligen                                          
*Man får klappa mjukt gosigt djur                                                      
*Man får god hälsa av att umgås med djur                                   
 
                                                                                                       
  Nackdelar med att ha djur:
 *Man måste utan undantag ta hand om det
 *Man måste ut i friska luften även i regn/snöstorm
 *Rengöra fd mjukt gosigt djur täckt av smuts
 *Man måste plocka bajs och kommer ständigt ha gul snö, även på sin egen gård
 *Man måste konstant ta astmamedicin och riskerar att dö av allergisk chock   
 
                                                                                                        
                                
                                       Bilden är snodd från icanhas.cheezburger.com
 
Kanske borde inse att man inte kan rädda allt och alla. Jag är faktiskt allergisk mot de flesta djur eller det djuren ofta äter, typ hö. Dessutom verkar min super-power vara att spontanutveckla allergier och överkänslighet. 
Case closed. 
 
Ett visdomsord på vägen: 
Problemet med rostbröd: Man vill gärna vänta med att smöra dem tills de hunnit bli sådär krispiga, men de luktar alldeles för gott för att man ska kunna vänta så länge. 
 
Nattinatt
//Emma-Caroline

Lasagne utan gluten, mjölk eller soja samt ostsås utan ost

Igår gjorde jag världens godaste lasagne! Eftersom jag är både mjölk- och glutenintollerant och inte tål vare sig halvfabrikat eller mjölkersättningar som kan göras gräddiga har jag utarbetat ett eget litet recept på lasagen från scratch. Egen pasta, egen "ostsås" utan ost och eget recept på köttfärs som inte innehåller något konstigt. Jag har till och med testat receptet på två stycken skeptiska kompisar som tror att allergianpassad mat bara är äckligt och onödigt. De gillade det och det kommer du också att göra! Här kommer receptet: 
 
Pasta till lasagne:
 
1 dl teffmjöl
1 dl havremjöl (rent, dvs glutenfritt)
0,5 dl maizena eller potatismjöl
2 ägg
2 msk olja 
2 msk vatten
lite salt (ungefär 1 tsk)
 
Gör så här: blanda ihop mjölet i en bunke, salta. Tillsätt äggen och blanda. Tillsätt olja och vatten och knåda tills degen blir smidig utan att smula. Plasta in i plastfolie och ställ in i kylen medan du gör köttfärssåsen och "ostsåsen". 
 
Köttfärssås:
 
Köttfärssåser finns ju i hur många olika varianter som helst. Gör din variant, eller testa min: 
 
500 gram köttfärs av valfri sort. 
1 lök valfri sort
2-3 klyftor vitlök
1 förpackning krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 riven morot
1 paprika i någon fin färg
svartpeppar
grillkrydda
örtsalt
en skvätt vinäger
spiskummin
basilika
 
Stek köttfärsen, tillsätt lök, och krossade tomater och alla övriga ingredienser. Låt koka upp och smaka av och tillsätt något mer om du vill. Det här är bara på ett ungefär vad jag har i min köttfärssås. Det brukar oftast hamna mer i grytan beroende på humör. 
 
"Ostsås" utan ost
 
1 msk mjölkfritt margarin
2 msk mjöl (exempelvis maizena, potatismjöl, majsmjöl, rismjöl eller vilket du vill)
1 burk kokosmjölk (jag använder Kung Markatta eftersom den endast innehåller det viktiga: kokos och vatten och inte några tillsatser)
ca 3 msk senap
salt
vitpeppar
muskotnöt
½ -1 krm grillkrydda 
 
Gör så här: Smält margarinet, tillsätt mjölet och vispa. Tillsätt sedan kokosmjölken och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda. Tillsätt senapen och kryddorna och smaka av då och då. Tricket är att låta senapen ta över smaken av kokos, men det får inte ta över för mycket. Det är senapens sälta, sötma och syrlighet som gör att man nästan luras att tro att det är ost i såsen. Men om man har för mycket senap i blir det senapslasagne och det vill man inte ha (eller?). 
 
Ta fram pastadegen ur kylen. Använd plastfolie att ha som underlag för att kavla ut degen och sätt även plastfolie över degen så det inte fastnar på kaveln. Använd inte bakplåtspapper, då fastnar det (har testat, rekommenderas inte).
Kavla ut lite i taget, små bitar är mer lätthanterliga än stora.
Lägg köttfärs i botten, sedan sås, sedan pasta- köttfärs, sås, platta osv.
 
Det som är så bra med att göra egen pasta är att koktiden blir jättekort! Färsk pasta behöver typ 2-3 minuter i vatten och kanske 5 minuter i ugnen i en lasagne. Men jag brukar ha min lasagne inne längre så får alla smaker gosa in sig med varandra så verkligen alla smaker kommer till sin rätt. 
 
Jag hoppas du inte blir avskräckt av detta långa recept, det är sååå värt ansträngningen! 
 
Lasagne, because we're worth it! 
 
Lycka till och ha en fin kväll!
 
//Caroline
 
 

Lite färg en grå höstdag stavas Francoise Nielly

Goddagens!
 
Igår fick jag hem ett stycke Lillsöt som varit hos sin pappa. Tyvärr hade hon tagit med sig våra förkylningsbakterier (Virus?) och odlat en fin förkylning med slemhosta och lätt feber. Precis som min och makens. Igår kväll bröt förkylningen igenom och imorse var hon sjuk. Hon vaknade halv 8 av en mardröm och kom hostandes/rosslandes/gråtandes in i sovrummet för att berätta om läget. Alltså ingen skola idag.  Hon har hållt igång ihärdigt fram till för en halvtimma sedan då hon surt traskade in på sitt rum eftersom Micke och Molle som vi såg helt klart var för småbarn. En stund senare kikade jag in och då hade hon krupit ned i sängen och tvärsomnat. Lilla hjärtat.
 
Jag har blivit som galen i konst sedan jag trappat ned mina antidepptabletter. Nu kör jag helt utan och det har gått jättebra! Var lite gråtig där ett tag, men nu känns det som att min konstnärliga ådra har vaknat efter tre år av sömn. Jag sprudlar av kreativitet! Det är så härligt! Här är det senaste jag dreglat över idag: Njut!
 
 
Francoise Nielly får gärna kasta färg på min vägg any day! :-)
 
Jag vill ha massor av färg och massor av jättestooooora målardukar och lite bra musik. Ja, och så vill jag bli lite friskare också... Jag mår faktiskt lite bättre idag, men jag är grymt trött. Spontansomnade i Lillsöts säng förut och är fortfarande helt färdig. Känns som att jag råkat käka sömntabletter ungefär. Det går väl över hoppas jag.
 
Ha en fin höstdag!
 
// Iz not a robot

Immunförsvar mottages tacksamt...

Jag blir galen. Imorgon går jag in på min tredje vecka som sjuk och då kommer Lillsöt tillbaka från sin pappa. Hur ska jag orka?? Borde antagligen gå till doktorn. Jag har inte tid att vara sjuk! Ska ju börja på mitt nya jobb som springvikarie på äldreboenden, och man kan ju inte börja med att vara sjuk i flera veckor. Det är verkligen inte roligt längre. Halsen gör ont, hostan blir bara värre och tålamodet har sprintat ut genom dörren för länge sedan... 
 
Igår när jag satt och slösurfade hittade jag ett gym där man kan träna för 99 kr/månad! Det är verkligen helt perfekt! Visserligen får man bara träna mellan 06-16, men det är ju oftast de tiderna jag kan komma ifrån. Sen vill jag ju inte bege mig ut kvällstid ensam. Ja, jag har blivit som en pensionär... Livrädd för att gå ut när det är mörkt/kväll. 
Hur som helst, gymet har till och med personliga tränare och det finns solarium, massage och separat avdelning för bara tjejer! Yeey!
Bli frisk, bli frisk, bli frisk, bli frisk!  Måste skaffa immunförsvar. Nån som sett något springa omkring? Omdirigera det till mig, tack! 
 
Immunförsvar? Finns du i Loka med jordgubbar? Får testa... 
 
 
 
Ha en fin dag!!

//Iz not a robot

Host, host, host...osv

Gokväll kära läsare!
 
Det var ett tag sen man skrev. Har nu varit sjuk i två veckor. På måndag går jag in på tredje veckan. Hostar, snorar och är allmänt hängig. Verkligen inte kul. Alls. I början på förra veckan plöjde jag igenom alla fem säsonger av serien Big Bang Theory. Den serien är så underbart störd! Geek TV när den är som bäst. Tyvärr har jag nu tittat slut på dem, så det är inte lika roligt att vara sjuk längre. 
 
Annat att rapportera är att jag drabbats av något slags kreativt slag i skallen. Jag sitter och klurar på grejer jag vill måla och tillverka osv. Just nu sitter jag och väntar på att tre par örhängen i form av små cupcakes ska bli klara. Har gjort dem av Cernitlera och nu är de i ugnen för att de ska bli hårda. Sedan ska jag lacka dem med genomskinligt lack så de glänser lite. Har även tillverkat en Oreo-liknande kaka som också kan fästas i örhängen eller som halsband. 
 
När man är sjuk sitter man ju ofta och slösurfar och då hittade jag av en händelse en länk till ett YouTube-klipp av en konstnär som en morgon vaknade och kände att "Idag ska jag måla en tavla med enbart akrylfärg och en tandborste!" Här kommer länken: http://youtu.be/i83TJ6gtNBw
Jag hämtade lite inspiration från honom och målade en liknande tavla, dock inte med en tandborste. Eller snarare, jag försökte, men duken jag använde var inte av rätt material, så det blev inte så bra. Istället tog jag vanliga penslar av naturmaterial. Måste verkligen köpa nya penslar. 
 
Ursäkta den extremt dåliga bildkvaliteten, den skimrar av guld i verkligheten. Jag ska skaffa lite andra målargrejer, för de jag har är inte alls bra. Behöver mer färg, bättre penslar och nya målardukar. Jag har roligt! I alla fall små stunder i taget. Jag hostar fortfarande upp lungorna. Blä. 
 
Jag lärde mig också en annan teknik som går ut på att man kladdar på valfria färger på en duk. Förslagsvis ska man använda akryl eftersom det torkar fortare än olja. Sedan sätter man över vanligt plastfolie och geggar runt lite så att färgen blandas. Sedan låter man det hela torka, kanske över natten eller så. Sedan har man både intressanta färger att ha som bas och en struktur som är jättehäftig. Strukturen kan man alltså använda som ett nytt lager att måla på. Här kommer länken! Det är värt att titta på! Man vill bara måla och måla och måla! http://www.youtube.com/watch?v=a_pwmlxs3_k&feature=share&list=UUg36o68nJvReAseOmBi1xZA
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag fortsätta på mitt lilla färg- och plastfolieexperiment! Återkommer i ämnet.
 
´Godnatt!

//Not a robot

Emma-Caroline Kreativitet outside the box

Är en mycket kreativ tjej på snart 30 som grejar med konst, tillverkar smycken, miniatyrmöbler/miniatyrmat etc till dockskåp, skriver på en kokbok för allergiker. Är också webbdesigner och kan tillverka en hemsida om någon skulle vara intresserad. Skriver om allt som intresserar/irriterar mig och blir såklart jätteglad för kommentarer :-)

RSS 2.0